Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi stöter på!

Vilka material kan färgen målas på?
Den självlysande färgen fungerar på de flesta material, till exempel trä, metall, papper, plast, betong, glas, gummi, sten, gips osv. Måla flera lager för jämnt resultat och bra lyseffekt.
Går det att använda den självlysande färgen som utomhusfärg?
Ja, färgen funkar bra för utomhusbruk. Vi brukar rekommendera att spraya en klarlack ovanpå om den ska hålla många år utomhus. Solens ljus är visserligen jättebra på att ladda färgen, däremot blir det ju mörkt långsamt och när det väl är mörkt så var det längesen solen laddade färgen. Det är lite svårare att få den effekt man vill ha. Det syns men inte så starkt som man kanske tror/vill. Bäst funkar färgen när den laddas med ljus och sen blir det mörkt snabbt, som i ett rum med en lampa eller utomhusbelysning som släcks. Tips: För att färgen ska lysa bra på natten utomhus, behöver den laddas tidvis med en lampa (gärna en UV-lampa).
Är färgen transparent?
Färgerna som är vita i dagsljus är halvtransparenta. Så om du har en bakgrund i grönt, så kommer den vara grön i ljus efter den har blivit målad, dock lite ljusare än utan den självlysande färgen.
Kan jag använda era produkter till fiskebeten / fiskedrag?
Jadå! Många av våra kunder använder våra olika självlysande produkter till fiskebeten.
  1. Några skaffar det framtagna nagellacket vi säljer.
  2. Några har använt färgen vi säljer.
  3. Några har använt pulver och blandat med epoxy eller nåt annat genomskinligt lim.
Oavsett metod blir två eller tre lager tillräckligt, så det krävs inte mycket färg. Det som är viktigt är att ha en bra lampa att ladda betena med (allra helst UV-lampa). Med tredje alternativet får du mest kontroll då du kan blanda pulver i vilken grad du vill, 10% – 25% pulver brukar vi rekommendera, dock kan alternativ ett och två upplevas som enklare.
Vad betyder det att färgen/nagellacket måste laddas?
Den självlysande färgen och nagellacket behöver laddas med en lampa (gärna en UV-lampa) eller med solljus i några sekunder, släck sedan för bästa lyseffekt.  Självlysande pulver/färg/nagellack absorberar energi från ljus. När det är mörkt frigörs denna energi som ljus i rummet, så kallat efterlys. Du kan upprepa detta miljontals gånger, produkten kommer bara förlora 5% av ljusstyrkan på 10 år.
Vilken färg lyser starkast?
Pulver: Grönt lyser starkast, sen aqua och sen klarblå. Färg: Samma som för pulvret. De färger som är vita/transparenta i dagsljus lyser starkare i mörker än de som är färgade.
Kan man använda airbrush?
Ja det går. Du behöver en airbrush som har en nål större än 0,35mm – annars fastnar kornen. Vi rekommenderar en storlek på 1mm eller större.
Måste bakgrunden vara ljus?
Ju ljusare bakgrund, desto starkare lyseffekt, vit bakgrund ger mer lys än svart bakgrund alltså.
Kan jag klarlacka över den självlysande färgen?
Ja, det går utmärkt att klarlacka över.
Hur ska jag använda det självlysande pulvret?
Det självlysande pulvret ska blandas med lämpligt medel. Det är bra om medlet du blandar pulvret med är lite “trögt” så inte pulvret sjunker till botten direkt. En kund sprayade med billack och det gick bra. För att uppnå maximal lyseffekt rekommenderar vi 100 till 250 gram pulver till 1 liter medium. Pulvren finns i flera olika partikelstorlekar, som anges i mikrometer. Ju större partiklar desto starkare lyseffekt. Större partiklar innebär en grövre textur, medan mindre partiklar ger en mjukare känsla. Pulvret kan användas i färg, epoxy, nagellack, plast, lim, spray, glas etc.
Är era produkter giftiga eller radioaktiva?
Nej! Det självlysande i nagellacket, färgen och i pulvret är strontiumaluminat, det är inte giftigt och inte radioaktivt. Nagellacket är 5-free (fritt från toluen, formaldehyd, dibutylftalat (DBP), kamfer och formaldehydharts).
Går era produkter att dricka eller äta?
Nej, vi skulle inte rekommendera att äta eller dricka våra produker. De är inte giftiga, men kan vara skadliga på andra sätt. Pulvret som lyser är som små, små gruskorn.
Leveransvillkor
När du har gjort din beställning skickar vi en orderbekräftelse via e-post och sedan ytterligare en bekräftelse när vi har skickat iväg din order. Fraktkostnaden är 49 kr inom Sverige. På order över 500 kr så bjuder vi på frakten. Alla produkter finns i vårt eget lager. När din betalning registrerats packar vi ordern och du har produkten hemma 1-4 dagar senare. Posten levererar ditt paket till ditt närmaste utlämningsställe. Du har full returrätt inom 30 dagar om du av nån anledning inte är nöjd med produkten.